3d-visualisointi
UKK – 7 Usein kysyttyä kysymystä

1. Tarvitsenko erityisiä ohjelmistoja kiinteistön 3D-visualisointikuvien katseluun?

Et tarvitse erityisiä ohjelmistoja 3D-visualisointikuvien katseluun. Niitä voi helposti katsella tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla. 

2. Miten 3D-visualisointikuvat vertautuvat perinteisiin kuviin tiedostokoon suhteen?

Vaikka 3D-visualisointikuvat voivat olla monimutkaisuutensa vuoksi suurempia tiedostokooltaan, ne voidaan silti optimoida katseluun ilman laadun heikkenemistä. 

3. Voiko 3D-visualisointia soveltaa sekä asuin- että liikekiinteistöihin?

Ehdottomasti. 3D-visualisoinnin monipuolisuus mahdollistaa sen soveltamisen laajaan valikoimaan kiinteistöjä, mukaan lukien asuin- ja liikekiinteistöt. Olipa kyseessä sitten perheen kodin pohjan esittely tai kaupallisen tilan tilallisten ominaisuuksien esittely, 3D-visualisointi lisää arvoa eri kiinteistökonteksteissa.

4. Mitä ohjelmistoja tai työkaluja yleensä käytetään kiinteistöjen 3D-visualisointikuvien luomiseen?

Ammattilaiset käyttävät usein monipuolisesti ohjelmistoja luodakseen korkealaatuisia 3D-visualisointikuvia kiinteistöjen markkinointiin. Yleisesti käytettyjä ohjelmistoja ovat esimerkiksi SketchUp, Blender ja erikoistuneet arkkitehtoniset visualisointityökalut. Nämä työkalut tarjoavat ominaisuuksia, jotka on suunniteltu vaikuttavien visuaalisten esitysten luomiseen.

5. Voiko 3D-visualisointia käyttää remontti- ja uudelleenrakennusprojekteissa?

Kyllä, 3D-visualisointi on korvaamaton työkalu remontti- ja uudelleenrakennusprojekteissa. Se mahdollistaa kotien omistajille ja ammattilaisille ehdotettujen muutosten visualisoinnin, erilaisten suunnitteluelementtien kokeilun ja tietoon perustuvien päätösten tekemisen ennen varsinaisen rakentamisen alkua. Tämä minimoi tyytymättömyyden riskin ja kalliit muutokset remontin aikana.

6. Millainen rooli valaistuksella on realististen 3D-visualisointien luomisessa kiinteistöistä?

Valaistuksella on ratkaiseva rooli realististen 3D-visualisointien luomisessa. Asianmukainen valaistus tehostaa kokonaisrealismia, esitellen yksityiskohdat, tekstuurit ja tilan ominaisuudet tarkasti. Ammattilaiset käyttävät edistyneitä valaistustekniikoita simuloimaan luonnonvalon olosuhteita varmistaen, että virtuaalinen esitys vastaa mahdollisimman tarkasti kiinteistön todellista visuaalista kokemusta.

7. Voiko 3D-visualisointi kuvat auttaa esittelemään vielä rakenteilla olevia kiinteistöjä?

Ehdottomasti. 3D-visualisointi on erityisen hyödyllinen kiinteistöjen esittelyssä ennen rakentamisen alkua. Se mahdollistaa kehittäjille näyttää suunniteltu lopputulos, antaen potentiaalisille ostajille kurkistuksen tulevaisuuteen. Tämä auttaa markkinoimaan kiinteistöjä varhaisessa kehitysvaiheessa, herättäen kiinnostusta ja varmistaen ennakkositoumuksia ennen rakentamisen alkua.

Asiakkaalle toteutettu 3D-visualisointi, jossa 3D-mallit on istutettu oikeaan ilmakuvaan.
Scroll to Top

Mika Mäki

mika@noxvisual.fi

3D-animoinnit ja mallinnus

Katja Parkkinen

katja@noxvisual.fi
3D-visualisoinnit ja sisustus­suunnittelu