NOX Visual x Iglooman

Date

CASE: Iglooman

Iglooman on yritys, joka on erikoistunut vaativien lasi-iglujen ja lasisaunojen suunnitteluun sekä rakentamiseen. Tuoteportfolio koostuu erikokoisista igluista, saunoista ja kuvuista. Toiminta perustuu asiantuntevaan parneriverkostoon, korkeaan laatuun ja rakentamiseen. Toiminta perustuu asiantuntevaan parneriverkostoon, korkeaan laatuun ja rakentamiseen.

Projektia lähdettiin 3D-mallintamaan tarkkojen mittojen pohjalta, jotka saimme suoraan Igloomanin Juha Liettyältä. Haastavin osuus 3D-mallintamisessa oli taivutettujen erityislasien saaminen realistiseksi.

Lasi-iglu koostuu kahdesta osasta, eristävästä lasiosasta ja puu-tai komposiittiosasta. Lasiosan halkaisija on 4,7m. Lasi on kaareva kahteen suuntaan ja siinä on 20 tai 24 osaa riippuen huonetyypistä. Lasi-Iglu muuntuu moniin eri tarkoituksiin ja on ihanteellinen majoitusyksikkö, joka mahdollistaa uniikin luontokokemuksen majoittumisen yhteydessä.

Tuotesarja sisältää monia erilaisia malleja ja useita sisustusvaihtoehtoja. Lattiapinta-alaa voidaan laajentaa vaatimusten mukaisesti. Lasikupolin alla oleva alue on noin 17m2.

3D-mallintamisen jälkeen siirryttiin sisätiloihin ja tehtiin virtuaalinen sisustussuunnitelma. Iglun pyöreä muoto toi oman lisämausteen ja haasteen sisustussuunnitelmaan, koska neliskanttiset asiat pyöreässä maailmassa vievät enemmän tilaa ja haluttiin, että iglussa on mm. ruokailutila, takka ja istumatilaa rentoutumiseen. Lopulta tuntien pyörittelyn jälkeen nämä kaikki löysivät oman paikkansa ja lopputulos on erittäin onnistunut ja miellyttävä.

Moodboard tästä suunnitelmasta ja materiaaleista lähetettiin asiakkaalle hyväksyttäväksi.

Igun sisustuksen inspiraationa oli lämmin, kotoisa ja tunnelmallinen ”vuoristomökki”. Iglu kutsuu jo oven avatessa viihtymään ja rentoutumaan. Tunnelma iglussa auttaa unohtamaan arjen hälinän ja pakottaa rentoutumaan ja nauttimaan hetkestä.

Tunnelma luotiin harmaalla ja ruskean eri sävyillä. Puuna käytettiin lämmintä mahonkia. Kankaat ovat muhkeita ja hillittyjä kuoseiltaan. Valaistus pidettiin iglu-osassa minimissä, jotta lasikatto pääse oikeuksiinsa. Keittiön puolelle, eteiseen ja vessaan laitettiin tunnelmallinen valaistus. Keittiö on pääväriltään musta, mikä tekee siitä ajattoman ja tyylikkään. Tasoksi valikoitui vaalea kivitaso, mikä luo kivan kontrastin mustan kanssa.

Wc ja suihkutila ovat pääväriltään vaaleat ja tehostevärinä jatkaa harmaa ja musta, jotta ilme pysyy yhtenäisenä muuhun tilaan. Muuta väriä tuodaan tekstiileillä ja esineillä.

Seuraavaksi siirryimme 3D-animointiin, kun valmiina olivat iglu, virtuaalisisustus ja vuoristomaisema revontulineen. 3D-animointi toteutettiin kuudella kamera-ajolla, jolloin saatiin iglu esiteltyä mahdollisimman monipuolisesti.

Lopuksi vielä editoitiin 3D-animointi ja valittiin sopiva musiikki vastaamaan tunnelmaa. Loppuun lisättiin yrityksen logo ja slogan.

Koko projektin läpiviemiseen meni kokonaisuudessaan noin kuukausi. 3D-animoinnin kamera-ajojen renderöinnit vievät arviolta 20 tuntia/ajo ja ovatkin ehdottomasti eniten aikaa vievät osuudet.

3D-esittelyanimaatio ja 4K -kuvat toimitettiin asiakkaalle.

NOX Visual teki Iglooman Oy:lle 3D-visuailisoinnin lasi-igluun. Kohde on haastellinen pyöreiden ja pallomaisen geometrian vuoksi. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Sisustus on suunniteltu modernisti ja kaikki yksityiskohdat ovat esitetty erinomaisen tarkasti. Erityisesti haluaisin mainita NOX Visualin kärsivällisyyden Igloomanin vaatimuksien suhteen, koska jouduimme muuttamaan jo kerran sovittuja lähtökohtia. Kiitos Katja ja Mika

Juha Liettyä

** Iglooman Oy: llä on täysikokoinen Lasi-Iglu näyttelytilassa Kangasalla.

Lähde iglun spekseille: iglooman.fi

Scroll to Top
yhteystiedot Mika Mäki

Mika Mäki

mika@noxvisual.fi

3D-animoinnit ja mallinnus

yhteystiedot Katja Parkkinen

Katja Parkkinen

katja@noxvisual.fi
3D-visualisoinnit ja sisustus­suunnittelu