NOX Visual x Omacon Oy

CASE: Omacon Oy

Omacon rakentaa uusia, laadukkaita ja aikaa kestäviä koteja. Uudenaikaiset ja toimivat kotimme rakentuvat vetovoimaisille alueille, hyvien liikenneyhteyksien äärelle.

Suunnittelun lisäksi panostamme uusimpaan osaamiseen ja laadukkaisiin materiaaleihin. Henkilöstöllämme on useiden vuosien kokemus rakennusalasta. Työmme jälki on kestävää ja laadukasta perustuen vakiintuneisiin ja tehokkaisiin toimintatapoihin sekä vastuullisuuteen.

Omacon Group Oy

Suunnittelimme Omacon Oy:lle sarjan 3D kuvia käytettäväksi 3-kerroksisten rivitalojen ennakkomarkkinoinnissa, jotka rakentuvat Vuorekseen Tampereelle. Omacon toimitti meille tarkat piirustukset ja sisustussuunnitelmat materiaaleineen ja värivaihtoehtoineen.

Lähdimme toteuttamaan projektia mallintamalla ensin talon perustukset, ulkopinnat, pihan ja ympäristön. Ympäristöä varten kävimme tutustumassa tonttiin Vuoreksessa ja otimme dronella videokuvaa ympäristöstä, josta sitten teimme 360° -kuvan ja lopuksi lisäsimme sen mallinnukseen. Näin saatiin sisäkuvien ikkunoista näkymään aito ympäristö.

Sisäkuvissa meille annettiin todella vapaat kädet. Meille oli alkupalaverissa toimitettu laajat ja laadukkaat sisustussuunnitelmat mistä löytyi väri- ja materiaalivaihtoehdot. Valikoimme sieltä herkullisen ”mintun” ja sen ympärille olikin helppo lähteä koostamaan loppua sisustusta. Toisesta asunnosta halusimme suunnitella rohkeamman ja vähän tummanpuhuvan, silti pitäen yleisilmeen raikkaana ja valoisana.

Lattiavaihtohdoista puiset vaihtoehdot puhuttelivat heti kättelyssä ja mielestämme olivatkin nappi valinta esimerkki asuntojen värimaailmoihin. Yläkerta suunniteltiin toisessa asunnossa työhuoneeksi ja alakertaan perinteinen olohuone ja ruokailuryhmä sijoitettiin keittiöön.

Suunnittelimme myös sauna- ja WC-tilat. Molemmat tilat suunniteltiin ajattomiksi ja tyylikkäiksi käyttäen harmaata, valkoista ja vain pientä ilmettä tehosteväreillä. Saunaan saatiin tilan tuntua isolla lasiseinällä.

Toisessa asunnossa yläkertaan sijoitettiin olohuone ja alakertaan keittiön ja ruokailuryhmän kaveriksi suunniteltiin lukunurkkaus parilla tyylikkäällä nojatuolilla, lukulampulla, pehmeällä matolla ja isoilla tyyliin sopivilla tauluilla.

Ajatuksena oli antaa mahdollisille ostajille ajatusta siitä, kuinka tilaa voi hyödyntää usealla eri tavalla ja kuinka perinteistä huonejakoa on mahdollista murtaa rohkeammilla valinnoilla. Olokeittiössä on korkea huonekorkeus ja se mahdollisti vaikuttavat isot taulut omaperäisillä taustalevyratkaisuilla.

Projekti kokonaisuudessaan oli miellyttävä toteuttaa alusta loppuun saakka! Parasta on tyytyväinen asiakas ja nähdä lopputuote ennakkomarkkinointikuvissa verkossa. Kiitos Omacon: Oy:lle luottamuksesta ja todella vapaista käsistä sisustussuunnitelmaa tehdessä.

Teimme ensimmäisen gryndikohteemme myyntikuvat NOX:in Mikan ja Katjan kanssa. Prosessi oli alusta asti toimiva ja kuvia tehtiinkin lähes kelloon katsomatta. Lopputuloksena oli hienot kuvat joiden ansiosta kohteemme asunnoista varattiin yli puolet jo ensimmäisen myyntipäivän päätteeksi!

Mikael Rajala – Omacon Group Oy
Scroll to Top

Mika Mäki

mika@noxvisual.fi

3D-animoinnit ja mallinnus

Katja Parkkinen

katja@noxvisual.fi
3D-visualisoinnit ja sisustus­suunnittelu